2. jula 2015. održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija u Kuršumliji.

    

0

Skupštinu je otvorio g. Saša Sušić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija, nakon čega se obratio g. Predrag Marković, član Krunskog saveta koji je pozdravio okupljene u ime Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i poželeo uspešan rad. Potom se skupštini obratio predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović koji je govorio o ciljevima i programu Udruženja, o tome šta je Udruženje uradilo od nastanka do danas i o prednostima ustavne parlamentarne monarhije.

10Nakon svečanog dela, prešlo se na radni deo sednice, gde su izabrani funkscioneri novoosnovanog odbora: predsednik g. Slavko Ilić, potpredsednik g. Nebojša Čarapić, sekretar g. Jovica Cvetković, gospoda Slavko Savić, Goran Jovanović i Uroš Vučković su stalni članovi odbora, ag-din Sava Milićević je izabran za predsednikaKraljeve omladine. Nakon izbora je svečano uručena zastava Udruženja Kraljevina Srbije, a članovima podeljene značke sa monogramom našeg Patrona.

Na kraju skupa obratio se izabrani predsednik Opštinskog odbora Kuršumlija, g. Slavko Ilić, koji se zahvalio na ukazanom poverenju i najavio da će odmah krenuti u širenje ideje monarhije na teritoriji opštine.

Novoosnovanom odboru želimo puno uspeha u daljem radu, do ostvarenja našeg konačnog cilja – vaspostavljanja Kraljevine Srbije!

Priloge RTV Kuršumlija pogledajte na linkovima: https://youtu.be/fpsEXmQx6aY

i https://youtu.be/vxBKorZ3eI0

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/iVEOk9