Поводом празника Светог Илије, славе Месне заједнице„Блок Б“, одржана је пета по реду Пасуљијада и такмичење у спортским активностима у организацији повереништво Сремска Митровица Удружења Краљевина Србија.

    

pasuljijada SM (11)

У кувању пасуља такмичило се 36 екипа, а ову веома посећену манифестацију увеличали су гости из Републике Српске – екипа „Без Краља не ваља“. Капитен екипе, г. Урош Милинковић из Бијељине нови је кум славе.

Победник пете пасуљијаде је екипа „Капедомац“, док су друго и треће место заузеле екипе „Срем-гас“ и „Три каља“. Четврто место освојила је екипа „Мали кувари“, коју су чинила деца из хранитељских породица.

У бацању камена најуспешнији јуниор је био Немања Бједић, најбољи сениор Милош Микић, а у навлачењу конопца победила је екипа „Атлетске судије“.

 pasuljijada SM (33)

У самој организацији пете по реду пасуљијаде учествовали су чланови Удружења Краљевина Србиј, господа : Драго Маричић, Спасоје Пајкановић, Милан Ковачевић, Тривић Зоран и Гвозден, Срђан Петровић, Станко Благојевић, Горан Вид Лакић и Младен Божић.

Нацелник Градске управе за културу, спорт и омладину, господин Илија Недић, посетио је манифестацију и истакаоо значај овог скупа и нагласио да град Сремска Митровица подржава манифестације овог карактера и да је пасуљијада званично у календару градске управе.

pasuljijada SM (37)

Овом приликом уручена је значка Удружења Краљевина Србија господину Недићу и он је такође постао наш члан.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/fnmHm7