Povodom praznika Svetog Ilije, slave Mesne zajednice„Blok B“, održana je peta po redu Pasuljijada i takmičenje u sportskim aktivnostima u organizaciji povereništvo Sremska Mitrovica Udruženja Kraljevina Srbija.

    

pasuljijada SM (11)

U kuvanju pasulja takmičilo se 36 ekipa, a ovu veoma posećenu manifestaciju uveličali su gosti iz Republike Srpske – ekipa „Bez Kralja ne valja“. Kapiten ekipe, g. Uroš Milinković iz Bijeljine novi je kum slave.

Pobednik pete pasuljijade je ekipa „Kapedomac“, dok su drugo i treće mesto zauzele ekipe „Srem-gas“ i „Tri kalja“. Četvrto mesto osvojila je ekipa „Mali kuvari“, koju su činila deca iz hraniteljskih porodica.

U bacanju kamena najuspešniji junior je bio Nemanja Bjedić, najbolji senior Miloš Mikić, a u navlačenju konopca pobedila je ekipa „Atletske sudije“.

 pasuljijada SM (33)

U samoj organizaciji pete po redu pasuljijade učestvovali su članovi Udruženja Kraljevina Srbij, gospoda : Drago Maričić, Spasoje Pajkanović, Milan Kovačević, Trivić Zoran i Gvozden, Srđan Petrović, Stanko Blagojević, Goran Vid Lakić i Mladen Božić.

Nacelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, gospodin Ilija Nedić, posetio je manifestaciju i istakaoo značaj ovog skupa i naglasio da grad Sremska Mitrovica podržava manifestacije ovog karaktera i da je pasuljijada zvanično u kalendaru gradske uprave.

pasuljijada SM (37)

Ovom prilikom uručena je značka Udruženja Kraljevina Srbija gospodinu Nediću i on je takođe postao naš član.

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/fnmHm7