Пријатељи нашег удружења желе да вас позову на музичко-сценску оду “Десанки за вечност – У част изузетнима – Јелени Јовановић Жигон”, која ће се одржати 10. априла 2019. у 20:30 часова на малој сцени Народног позоришта – “Раша Плаовић”. 

   

Премијера ће се извести на годишњицу смрти глумице Јелене Јовановић Жигон, чиме ће ова представа дочарати велики смисао и моћ уметности. Упркос томе што је Јелена Жигон пре годину дана напустила сцену живота, она ће се у пуном сјају лепоте своје душе појавити у главној улози ове представе . У представи ће са нашом драгом Јеленом  синхронизујући време пролазности и вечност онога света наступати њена ћерка Ивана Жигон. Плес љубави која тријумфује над неправдом растанка отплесаће Жељко Гроздановић и Малина Станојковић. Детињство ће играти Јеленини унуци Ања и Стефан.

Ове вечери биће сасвим  видљиво да је уметност јача од смрти. Стихови Десанке Максимовић у драматизацији Јелене Јовановић Зигон вратиће нас пра корену стваралаштва, поезији у њеној пуној чистоти, а невероватни дар и појава наше драге Јелене доказаће да су лепота и љубав непролазни…

Улазнице се могу купити на благајни Народног позоришта.