Председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић, имао је част да 26. децембра 2016. дочека и буде домаћин посети Његовог Преосвештенства Епископа кронштантског г. Назарија, викарног епископа Санкт Петербуршке епархије и настојатеља Свето-Тројичне лавре Светог Александра Невског Краљевском двору, кога је поздравио у име Њ.К.В. Престолонаследника Александра и пожелео пријатан обилазак и боравак у нашој земљи. 

   

Г. Мајсторовић је упутио изразе најискренијег саучешћа руском народу поводом трагичне авионске несреће у којој је страдало 93 људи. Преосвећени Епископ је изјавио да је познавао неке од истакнутих чланова хора руских оружаних снага „Ансамбл Александров“, и да је ово веома тужан дан за све.

Делегацију су чинили и др Марко Николић испред управе за сарадњу са црквама и верским заједницама владе Републике Србије и др Оливера Јаваникић испред групе доктора са Војно медицинске академије.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ

   

Његово Преосвештенство Епископ кронштантски г. Назарије је гост Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја. 21. децембра у крипти Храма Светог Саве на Врачару је отворио изложба фотографија „Свето-Тројичке лавре Александра Невског“, поводом 300 година постојања овог манастира. У Србији је обишао неколико епархија Српске православне цркве, Опленац и Краљевски двор.

   

Свето-Тројична царска Лавра Александра Невског је од изузетне важноси за Руску православну цркву и руски народ. У њој се налазе мошти Светог кнеза Александра Невског, које је у лавру пренео Цар Петар Велики. У Лаври почивају и чланови царске породице – рођени врат Цара Петра Великог, свештеници, познати песници и композитори, бројни великани руске науке и културе: Чајковски, Михаил Ломоносов, Достојевски, Бородин, Римски-Корсаков, Чехов, Мајаковски, Тупољев и други. У манастирском комплексу почивају и знамените личности из српске историје – Патријарх пећки Василије Бркић Јовановић, митрополит црногорски Василије Петровића, генерал руске војске Михајло Милорадовић, пореклом из Херцеговине, који се истакао у рату са Наполеоном и био ослободилац Букурешта 1806, као и гроф Сава Владиславић.