6. новембра 2014. у пуној свечаној сали Крушевачког позоришта потписан је протокол о сарадњи између Градског одбора Крушевац Удружења Краљевина Србија и Књижевног друштва „Свети Ћирило и Методије“, а такође одржана је трибина „Монархија пред вратима“ у организацији ова два удружења.

    

Krusevac (23)

Ову свечаност је отворила госпођица Бојана Доброта, коју је на клавиру одсвирала мелодију српске химне, а такође у паузи између свечаног дела и предавања одсвирала композицију Ј.С. Баха– „Ave Maria“.

Све присутне поздравила је портпарол Градског одбора госпођица Марија Богићевић, која је притом позвала представнике обе организације да приступе потписивању протокола о сарадњи.

У име Удружења Краљевина Србија протокол о сарадњи потписао је председник Градског одбора Крушевац Др Иван Петровић, а у име Књижевног друштва „Свети Ћирило и Методије“ председник друштва проф. Зоран Ђурић.

Krusevac (9)

Након потписивања и узајамних честитки, присутнима се обратио Др Иван Петровић и у свом излагању навео да је основна идеја да све добре људе окупимо под Српску Круну, која уједињује и духовно и световно, како би оставили у аманет нашим потомцима да живе у бољој Србији, буду бољи од нас и пре свега понесу титулу која је најважнија у животу – бити човек! Такође је навео да потписивањем протокола о сарадњи и вечерашњим предавањем се покреће акција „Монархија пред вратима“, која ће такође заживети широм Србије и региона, а која за циљ има окупљање свих сродних организација и грађана који себе виде у модерној европској Краљевини Србији!

Професор Зоран Ђурић је такође изнео своје виђење ове акције и говорио о самом значају оваквих акција за саму идеју монархизма као и за наше друштво у целини.

Након тога, на предавању су говорили професор Констатнин Доброта, члан ГО Крушевац и професор Зоран Ђурић, пружајући присутнима потпуно ново виђење модерне парламентарне монархије и Србије као такве.

Krusevac (7)

Присутни су са одушевљењем испратили ово културно дешавање и показали велику жељу да и у будућности чешће имају прилике да посећују сличне догађаје.

Посебну захвалност дугујемо Крушевачком позоришту и Радио Телевизији Крушевац, чији прилог о овом догађају погледајте на нашем Јутјуб каналу на линку:

https://youtu.be/GJ44AFJSblg 

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни на линку: https://goo.gl/Ea80sa