6. novembra 2014. u punoj svečanoj sali Kruševačkog pozorišta potpisan je protokol o saradnji između Gradskog odbora Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija i Književnog društva „Sveti Ćirilo i Metodije“, a takođe održana je tribina „Monarhija pred vratima“ u organizaciji ova dva udruženja.

    

Krusevac (23)

Ovu svečanost je otvorila gospođica Bojana Dobrota, koju je na klaviru odsvirala melodiju srpske himne, a takođe u pauzi između svečanog dela i predavanja odsvirala kompoziciju J.S. Baha– „Ave Maria“.

Sve prisutne pozdravila je portparol Gradskog odbora gospođica Marija Bogićević, koja je pritom pozvala predstavnike obe organizacije da pristupe potpisivanju protokola o saradnji.

U ime Udruženja Kraljevina Srbija protokol o saradnji potpisao je predsednik Gradskog odbora Kruševac Dr Ivan Petrović, a u ime Književnog društva „Sveti Ćirilo i Metodije“ predsednik društva prof. Zoran Đurić.

Krusevac (9)

Nakon potpisivanja i uzajamnih čestitki, prisutnima se obratio Dr Ivan Petrović i u svom izlaganju naveo da je osnovna ideja da sve dobre ljude okupimo pod Srpsku Krunu, koja ujedinjuje i duhovno i svetovno, kako bi ostavili u amanet našim potomcima da žive u boljoj Srbiji, budu bolji od nas i pre svega ponesu titulu koja je najvažnija u životu – biti čovek! Takođe je naveo da potpisivanjem protokola o saradnji i večerašnjim predavanjem se pokreće akcija „Monarhija pred vratima“, koja će takođe zaživeti širom Srbije i regiona, a koja za cilj ima okupljanje svih srodnih organizacija i građana koji sebe vide u modernoj evropskoj Kraljevini Srbiji!

Profesor Zoran Đurić je takođe izneo svoje viđenje ove akcije i govorio o samom značaju ovakvih akcija za samu ideju monarhizma kao i za naše društvo u celini.

Nakon toga, na predavanju su govorili profesor Konstatnin Dobrota, član GO Kruševac i profesor Zoran Đurić, pružajući prisutnima potpuno novo viđenje moderne parlamentarne monarhije i Srbije kao takve.

Krusevac (7)

Prisutni su sa oduševljenjem ispratili ovo kulturno dešavanje i pokazali veliku želju da i u budućnosti češće imaju prilike da posećuju slične događaje.

Posebnu zahvalnost dugujemo Kruševačkom pozorištu i Radio Televiziji Kruševac, čiji prilog o ovom događaju pogledajte na našem Jutjub kanalu na linku:

https://youtu.be/GJ44AFJSblg 

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani na linku: https://goo.gl/Ea80sa