Градски одбор Београд Удружења Краљевина Србија  је 19. фебруара 2016. године у просторијама Удружења у Београду, организовао предавање историчара др Срђана Цветковића под називом ,,У име народа – политичка репресија у Србији 1944-1953“.

Догађај је је био изузетно посећен и посебно нам је драго што смо имали прилику да учествујемо у ширењу истине о овом тешком и болном периоду наше историје, путем изванредног предавања  др Цветковића.

Др Срђан Цветковић је дугогодишњи научни сарадник Института за савремену историју и бивши секретар Државне комисије за истраживање тајних гробница убијених после 12.11.1944. године.

Аутор је и пројекта ,,У име народа“, који се бави истраживањем политичких прогона и убистава у Југославији након Другог светског рата. Његова изложба под истим називом, једна је од најпосећенијих у Србији.

На крају предавања, председник Градског одбора Београд, господин Милош Павковић је уручио др Цветковићу скроман поклон у знак захвалности: два издања листа ,,Нова Југославија“ из 1945. године, који говоре о стварању републиканског уређења и суђењима истакнутим припадницима Југословенске војске у Отаџбини, као и обвезнице другог народног зајма из 1950 године.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ