Spektakularnim uručenjem zahvalnica u prepunom pozorištu u Sremskoj Mitrovici, Odbor za podizanje spomenika Kralju Petru Prvom u ovom gradu se sinoć zahvalio grupi od prvih pedeset donatora. Uručenju je prethodila monodrama Kraljev put u izvođenju maestralnog Vladimira Balašćaka a potom i sjajni nastup hora Društva srpsko-grčkog prijateljstva Irida. Prisutni su mogli da vide i gotovu bistu Kralja Oslobodioca, koja je svo vreme bila izložena na velikoj sceni pozorišta Dobrica Milutinović.

Prisutnima se obratio i predsednik Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija g. Predrag Medenica koji je preneo pozdrave Njegovog Kraljevskog Veličanstva Prestolonaslednika Aleksandra, te uručio poklone NjKV-a g.Milošu Neškoviću , glavnom organizatoru monodrame Kraljev put koja je doživela jubilarno pedeseto izvođenje u vidu značke sa logom Njegovog Veličanstva i g. Stevi Lapčeviću, inicijatoru podizanja spomenika, torbu sa logom NjKV-a. Medenica je i preneo poruku Njegovog Kraljevskog Veličanstva da je prihvatio poziv i da će sa velikim zadovoljstvom na proleće svečano otkriti bistu svome pretku a našem Kralju Petru Prvom Velikom Oslobodiocu.

Sinoć je od prodatih ulaznica za monodramu Kraljev put, koja je igrana u tu svrhu, prikupljeno dodatnih 25.ooo dinara za Fond za podizanje spomenika Kralju Petru Prvom. Akcija PETROVIH 800 JUNAKA se nastavlja kako bi se prikupio novac za postament i još neke sitnije troškove. Do svečanog otkrivanja bista Kralja Petra Prvog će biti izložena u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Udruženje Kraljevina Srbija poziva sve svoje članove i prijatelje da se priključe akciji.

Galeriju slika možete pogledati ovde.