У организацији општине Инђија и Удружења Краљевина Србија у петак 8. новембра 2019. године свечано је обележен Дан ослобођења овог града у Великом рату.

   

Програм свечаности је почео на градском шеталишту где је јавности представљена изложба „Мале приче Великог рата“, аутора г. Милана Богојевића, који је присутне стручно провео кроз исту.

Након тога се приступило полагању венаца на споменик Милунки Савић на истоименом тргу а затим и на споменик Краљу Петру Првом великом Ослободиоцу у парку Краљице Марије.

Венце су положили: г. Предраг Марковић, као изасланик ЊКВ Престолонаследника Александра, г. Владимир Гак, председник општине Инђија, г. Милан Предојевић, председник Скупштине општине Инђија, представници Војске Србије, г. Предраг Меденица, председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија као и делегације Удружења Церски марш и Савеза потомака ратника Србије 1912. – 1918.

Потом је уследила Свечана академија у Културном центру у Инђији.

У својој изјави за медије г. Предраг Меденица је истакао да: „…је срећан да је општина Инђија препознала важност овог датума и да већ четири године заједничким снагама са Удружењем Краљевина Србија спрема величанствене прославе у част дана када је славна српска краљевска војска ушла у град и ослободила га, те тиме добринела испуњењу сна Срба са ове стране Дунава и Саве о присаједињењу.“

Свечаности је присуствовао и члан Управног одбора Удружења Краљевина Србија г. Милош Павковић.

   

Галерија слика – ЛИНК