8. avgusta 2018. u Carskoj palati Vrana u Sofiji delegaciji Udruženja Kraljevina Srbija ukazana je izuzetna čast upriličenim prijemom i sastanakom sa NjV Kraljem Simeonom Drugim od Bugarske.

   

Delegaciju udruženja u službenoj poseti predvodio je predsednik g. Mario Majstorović, a činili su je i članovi uprave g. Saša Šušić, g. Andrija Šošić, g. Srđan Ćosić i gđa Aleksandra Ljubić.

U jednoipočasovnom razgovoru, prijatnoj i prijateljskoj atmosferi predstavljen je rad Udruženja Kraljevina Srbija i iskustva, razmenjena su mišljenja i vizije monarhističkog delovanja na nacionalnom, ali i međunarodnom planu, svetske prilike i istorijske okolnosti koje su dovele do ukidanja monarhija, današnje prilike, iskustva Njegovog Veličanstva u političkom delovanju u Bugarskoj od povratka u otadžbinu, a na inicijativu naše delegacije pokrenuto je pitanje saradnje srpskih i bugarskih monarhista, razmena pozitivnih iskustava u cilju postizanja saradnje ka ostvarenju konačnog cilja, obnovi monarhija u našim državama.

Nj.V. Kralj Simeon i delegacija Udruženja su izneli gotovo identične stavove po pitanju istorijskih činilaca, kao i mogućnosti koje donosi obnova monarhija, razvoju demokratskih i građanskih vrednosti i buduće saradnje u regionu i šire.

Uvereni smo da je ova poseta doprinela učvršćivanju prijateljskih veza i otvorila navo poglavlje u međusobnim odnosima monarhista koji će biti primer svima ostalima.

Njegovo Veličanstvo nam se zahvalilo na poseti i tom prilikom nas zamolilo da prenesemo Njegove najtoplije pozdrave Prestolonasledniku Aleksandru.

   

Galerija slika – LINK