Gradski odbor Bijeljina Udruženja Kraljevina Srbija obavještava članove, simpatizere i zainteresovanu javnost da smo u okviru akcije prikupljanja knjiga za obnovu biblioteke manastira Veselinje kod Glamoča uspijeli da prikupimo veliki broj knjiga.

   

Naime, na inicijativu Kraljeve omladine GO Bijeljina i našeg istaknutog člana Milanke Burić, odazvali smo se pozivu manastira i pozvali naše članstvo da daju doprinos i učestvuju u ovom rodoljubivom zadatku. Sada, kada privodimo kraju aktivnosti, možemo sa ponosom da istaknemo da smo prikupili preko 200 knjiga. Sama ta cifra govori koliko smo ozbiljno pristupili ovom poslu.

Prikupljena literatura je vrlo raznovrsna i kreće se od teologije i beletristike do istorijske, sociološke i druge literature iz svih sfera ljudskog djelanja. Naravno, mislili smo i na najmlađe, pa smo prikupili i dječije bajke, slikovnice…

Ovakve akcije su jedan od razloga zašto nam sve više prilaze ljudi različitih profesija i pogleda na svijet, ali koji imaju nekoliko zajedničkih osobina. To su rodoljublje, humanizam i opredjeljenje za monarhiju kao oblik vladavine.

Na kraju, želimo da se zahvalimo ocu Zoranu Petroviću, svešteniku Prve bijeljinske parohije na pomoći pruženoj u realizaciji ove akcije.

    

Galerija slika – LINK