У крипти Храма Светог Саве, у Београду, на позив уважене песникиње Наде Аничић Црљеница, 23. децембра лета Господњег 2017,чланови Удружење Краљевина Србија ГО Кикинда, присуствовали су књижевној вечери духовно и лирске поезије.

    

У предивном храму духовности, на Врачару, представљена је збирка песама „Псалми у свили душе„, уважене поетесе.

Својом поезијом, духом и емоцијама, којима је обиловао овај догађај, госпођа Нада привукла је бројну публику, као и уважене госте вечери, међу којима је био и наш познати књижевник,  академик г. Матија Бећковић, члан Крунског савета.

Градском одбору Кикинда Удружења Краљевина Србија, овом приликом, указана је велика част и могућност да се сретнe са ствараоцима и поштоваоцима правих вредности, а представљали су га: Мирјана Бошков Лимбахтер – председник, Милан Рељић -потпредседник, Милан Рељић (млађи) – председник Краљеве омладине и чланови, Александра Јанчић и Предраг Недин.

На крају вечери, новоосновани Градски одбор из Кикинде, поклонио је уваженом академику  Матији Бећковићу, почасном члану Удружења, портрет Патријарха Павла (уље на платну), уметничко дело Удружења грађана „Крила анђела“ из Нових Козараца (слику је осликао уметник Оливер Карановић).

Ова промоција, како каже песникиња „речју благодатном“, повезала је и зближила све присутне. Одбору из Кикинде даровано је промовисано двокњижје песама “ Псалми на свили душе“.

   

Мирјана Бошков Лимбахтер

Председник ГО Кикинда

   

Целу галерију слика погледајте на ЛИНКУ