U kripti Hrama Svetog Save, u Beogradu, na poziv uvažene pesnikinje Nade Aničić Crljenica, 23. decembra leta Gospodnjeg 2017,članovi Udruženje Kraljevina Srbija GO Kikinda, prisustvovali su književnoj večeri duhovno i lirske poezije.

    

U predivnom hramu duhovnosti, na Vračaru, predstavljena je zbirka pesama „Psalmi u svili duše„, uvažene poetese.

Svojom poezijom, duhom i emocijama, kojima je obilovao ovaj događaj, gospođa Nada privukla je brojnu publiku, kao i uvažene goste večeri, među kojima je bio i naš poznati književnik,  akademik g. Matija Bećković, član Krunskog saveta.

Gradskom odboru Kikinda Udruženja Kraljevina Srbija, ovom prilikom, ukazana je velika čast i mogućnost da se sretne sa stvaraocima i poštovaocima pravih vrednosti, a predstavljali su ga: Mirjana Boškov Limbahter – predsednik, Milan Reljić -potpredsednik, Milan Reljić (mlađi) – predsednik Kraljeve omladine i članovi, Aleksandra Jančić i Predrag Nedin.

Na kraju večeri, novoosnovani Gradski odbor iz Kikinde, poklonio je uvaženom akademiku  Matiji Bećkoviću, počasnom članu Udruženja, portret Patrijarha Pavla (ulje na platnu), umetničko delo Udruženja građana „Krila anđela“ iz Novih Kozaraca (sliku je oslikao umetnik Oliver Karanović).

Ova promocija, kako kaže pesnikinja „rečju blagodatnom“, povezala je i zbližila sve prisutne. Odboru iz Kikinde darovano je promovisano dvoknjižje pesama “ Psalmi na svili duše“.

   

Mirjana Boškov Limbahter

Predsednik GO Kikinda

   

Celu galeriju slika pogledajte na LINKU