22. avgusta 2015.  je u organizaciji Opštinskog odbora Velika Plana Udruženja Kraljevina Srbija počeo prvi „Kup Kralja“, fudbalski turnir za mlađe kategorije, a turnir je svečano otvorio naš pokrovitelj, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

    

Kup Kralja

Dan je počeo dočekom Kraljevskog para ispred zgrade opštine u prisustvu velikog broja članova Udruženja kao i građana koji su želeli da pozdrave Njihova Kraljevska Visočanstva. Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu je primio predsednik opštine, g. Dejan Šulkić.

Nakon sastanka, Kraljevski par je obišao kancelariju OO Velika Plana.

Kup Kralja (2)

Potom je usledilo svečano otvaranje turnira. Na gradskom stadionu je upriličen svečani defile ekipa. Prestolonaslednika i Princezu je pozdravilo preko 500 dece podeljenih u više od 70 ekipa učesnica turnira

Nakon intoniranja izvorne verzije himne „Bože pravde“, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je u svom govoru pozdravio okupljene i svečano otvorio turnir. Predstavnici OO Velika Plana su nakon toga našem patronu uručili i poklon – trofej prvog „Kupa Kralja“.

Kup Kralja (1)

Medalje i trofeji su spremljeni i za ekipe koje osvoje jedno od prva četri mesta u svojoj starosnoj kategoriji

Potom je Kraljevski par obišao vinariju „Radovanović“, inače velike prijatelje Kraljevskog doma i Udruženja Kraljevina Srbija, gde su se upoznali sa procesom proizvodnje vina koja spadaju u kategoriju najboljih u našoj zemlji

Dan je završen u prelepom ambijentu etno sela „Moravski konaci“.

Kup Kralja (4)

Turnir je nastavljen i u nedelju 23. avgusta.

Čestitamo Opštinskom odboru Velika Plana i Fudbalskom klubu „Plana“ na izvanrednoj organizaciju turnira!

Celu galeriju slika sa prvog dana pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/P4qy4U

Celu galeriju slika sa drugog dana pogledajte na linku: https://goo.gl/OYya59

Kup Kralja (3)