24. октобра 2019. одржан је први састанак повереништва Удружења Краљевина Србија у Бањалуци. Прочитајте саопштење наших младих чланова из Бањалуке, будућности Удружења Краљевина Србија:

   

Вођени љубављу према Отаџбини, незадовољни бригом о српској историји, насљеђу и заборављањем истинских хероја и државника, бањалучки средњошколци и студенти окупили су се око идеје коју сматрају најбољом за свој народ и своју земљу: идеје уставне парламентарне монархије са династијом Карађорђевић на челу.

Наш патриотизам није страначки обојен, ми се залажемо за јединство српског народа у очувању његовог идентитета, у вријеме пропаганде, константног фалсификовања историје и урушавања традиционалних и моралних вриједности.

У нашем Краљу Александру Другом видимо симбол националног јединства, под чијом круном треба да се уједине Срби са лијеве и десне стране Дрине, и заједно крену путем економског напретка и духовног препорода, уз повратак српској традицији и друштвеном уређењу које је нелегално укинуто 1945.

Будући Градски одбор Удружења Краљевина Србија у Бањој Луци радиће на очувању традиције Срба у Крајини, културним и историјским радом кроз јавне трибине, изложбе, промоције књига и предавања. Свјесни тешког материјалног положаја многе наше браће и сестара, кроз хуманитарне акције, турнире и концерте покушаћемно да обезбиједимо средства за помоћ онима, којима је она најпотребнија. Његоваћемо нашу историју и обиљежавати значајне датуме, јер народ који не познаје своју историју не може имати будућност.

У свему што радимо ослањаћемо се на породичне вриједности и вјеру у Бога. Сарађиваћемо са свим удружењима која баштине српску културу и традицију, а већ смо договорили сарадњу са Потомцима ветерана Републике Српске, Чуварима копља Светог Георгија и Србским Сабрањем Баштионик.

Идеали за које се боримо су слобода, демократија и јединство. Нећемо посрнути, јер наша осјећања су дубока и искрена, и њих ништа не може да уздрма. Трудићемо се да будемо достојни својих предака и пратећи њихов примјер наставимо борбу за Краља и Отачаство.

Јуче је одржан први састанак повјереника Удружења за Бању Луку, Бориса Ђукића са будућим активним члановима градског одбора, а теме су биле парастос Његовом Величанству Краљу Петру Другом, обиљежавање 90. годишњице доласка бана Милосављевића у Бању Луку, те свечана скупштина.

ЖИВИО КРАЉ, ЖИВЈЕЛА СРБИЈА!