Градски одбор Удружења Краљевина Србија у Крушевцу одржао је 26. октобра 2019. у великој сали Народног музеја у Крушевцу сада већ традиционалну годишњу презентацију свог рада, приказавши своје активности, као и активности општинских одбора из Ћићевца и Александровца у претходних годину дана.

   

Како је ово година великог јубилеја, 8 векова аутокефалности Српске православне цркве, други део наше свечане седнице чинила је промоција књиге „Света Анастасија српска“, ауторке Маје Ковачевић из Краљева. Г-ђа Ковачевић је говорила о потреби да напише књигу о супрузи родоначелника лозе Немањића и мајци првог српског архиепископа и краља, принцези Ани, у монаштву названој Анастасија. Као мајка једанаесторо деце, говорила је и о проблему беле куге код Срба.

Заједно са хором „Заволи и воли, обновимо себе“ изведене су изворна верзија химне „Боже правде“, као и нумере „Света Анастасија“ и „Ми смо деца неба“.

По завршетку свечане седнице окупљени су остали на коктелу, а имали су прилику да купе књигу „Света Анастасија српска“, као и друга издања издавачке куће г-ђе Ковачевић.

Догађај је забележила и екипа Радио телевизије Крушевац.

   

Галерија слика – ЛИНК