8.маја 2015. у просторијама МЗ Блок Б у Сремској Митровици, одржан је први радни састанак повереништва Удружења Краљевина Србија Сремска Митровица.

     

sm

Састанак је отворио секретар повереништва господин Милан Ковачевић. Присутнима се потом обратио повереник Удружења Краљевина Србија за Сремску Митровицу господин Драган Божић. Он је присутне упознао са активностима које предстоје у наредном периоду а чији циљ је враћање угледа чланова Краљевске породице међу грађанима као и популаризација идеје поновног успостављања парламентарне монархије у Србији. Том приликом истакао је важност даљег развијања добросуседских односа у вишенационалним срединама као и враћање основним вредностима које су неговане у Србији за време владавине династије Крађорђевића.

Члан повереништва госпођа др Нада Косановић упознала је присутне са Декларацијом о обнови села и пољопривреде. Овим документом указала је на тренутно стање српског села и пољопривреде, истичући кључне проблеме који доводе његовог одумирања. У самој декларацији изнела је и предлоге којим би било могуће зауставити даље пропадање села која су била важан стуб у периоду монархије као и мере за ревитализацију пољопривреде.

На саcтанку је одлучено и да се именују чланови повереништва који ће радити на што скоријем формирању месних одбора удружења и то Лаћарак г-дин Борислав Андрић, 22. Август г-дин Дарко Ђорђевић, Блок Б г-дин Мирослав Смрзлић и Матије Хуђи г-дин Милан Ковачевић.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/0yqhvI