U subotu 18. jula 2015. održan je tradicionalni Arhangelski sabor na Kuli Todora od Stalaća. Sabor je svečano otvorio organizator sabora i poverenik Udruženja Kraljevina Srbija za opštinu Ćićevac, g-din Dragan Čapkunović. 

   

Stalac (17)

Program je otpočeo premijerom monodrame “Spavaj Srbijo – poslednja noć đenerala Draže“ u izvođenju glumca Zorana Obradovića.

Nakon veličanstvenog prijema monodrame od srane publike, organizator Dragan Čapkunović je dodelio ovogodišnja priznanja “Vila i Zmaj od Stalaća“ zaslužnim građanima. Ovogodišnji Zmajevi su: Vojin Ćetković, Ivan Vučković, Asim Sarvan i Ljubiša Popović. Zvanje Vila su dobile: Anđela i Melanija Milenković, Slađana Nestorović Ristić i Ivana Nestorović. Premijerno u Grad Stalaću je prikazan i autorski film “Vrata Srbije – Mojsinjska Sveta gora“ u režiji Marka Dabića i glavnim glumcem Vojinom Ćetkovićem koji igra vojvodu Prijezdu. Film je sniman upravo u Grad Stalaću i okolini.

Stalac (15)

Pored mnogobrojnih građana i uglednih zvanica, saboru su u ime Udruženja prisustvovali dr Ivan Petrović, predsednik GO Kruševac i arh Jovica Vujičić, koordinator za Rasinski okrug, koji se posebno zahvaljuje Draganu Čapkunoviću na pozivu i čestita mu na izvanredno organizovanom događaju!

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/prPRGK