Централни догађај „Краљевских дана“ у Инђији – „Краљевски шаховски турнир – Краљевска симултанака“ одржан је 19. јула 2015. Организатор је био Општински одбор Инђија Удружења Краљевина Србија, а покровитељ догађаја је била Општина Инђија.

   

Indjija (19)

Један од најбољих српских шахиста, велемајстор Александар Ковачевић, играо је симултанку на 20 табли у част 70. рођендана Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра.

Резултат је најмање битан, али треба напоменути да нико од грађана Инђије који су учествовали у симултанки није успео да победи велемајстора Ковачевића.

На почетку манифестације присутни грађани имали су прилику да ексклузивно погледају филм о Њ.К.В. Престолонаследнику Александру, који је само дан раније имао премијеру на Краљевском Двору у Београду.

Indjija (17)

У уметничком програму смо имали част да слушамо сјајну вокалну солисткињу, госпођу Јовану Миљуш Грбић уз пратњу госпође Владиславе Керавице из Новог Сада.

На крају Турнира, потпредседник Извршног одбора за Војводину и председник одбора у Инђији, г. Предраг Меденица, уручио је у име Њ.К.В. Престолонаследника Александра поклон уваженом шахисти као захвалност за учешће на „Краљевским данима“ у Инђији.

У свом обраћању велемајстор Ковачевић је рекао да се радо одазвао позиву, да је повод сјајан и да му је било изузетно задовољство да учествовује на нашем турниру.

Indjija (1)

Поред других угледних гостију „Краљевску симултанку“ је својим присуством увеличао и отац Немања Мартиновић, старешина храма Успења Пресвете Богородице у Љукову, а турниру је присуствовао и г. Никола Грбић, председник Градског одбора Удружења Краљевина Србија из Новог Сада.

Био је ово изузетно пријатан дан у Инђији.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/kPbNvN