Приликом посете нашој пријатељској организацији АНРМ у Румунији, на пријему поводом 150 година румунске Краљевске породице у замку Пелеш, делегација Удружења Краљевина Србија је од стране наших домаћина имала привилегију да буде представљена господину Виктору Корби, премијеру Румуније у периоду од 1996-1998, бившем градоначелнику Букурешта, који је обављао и многе друге друштвене дужности на највишем државном нивоу, а данас представља једну од најважнијих институција демократског друштва – румунског омбудсмана, заштитника грађана.

   

Господин Корба важи за великог монархисту и његовом заслугом, за време док је обављао функцију премијера, Краљевској породици Румуније су враћена сва права која су била укинута за време владавине тоталитарног комунистичког режима, обезбеђени услови за њен повратак и трајно настањење у земљи и укључивање Краљевске породице у друштвени живот.

Због својих заслуга за државу, народ и Краљевски дом, господин Корба је одликован од стране Краљевске породице Румуније.

Он, такође, подржава рад наше пријатељске АНРМ организације, и у дугом разговору са председником Удружења, г. Мариом Мајсторовићем, пренео је да му је веома драго због посете наше делегације, на размењеним искуствима и идејама, подржао наш рад и пожелео да у будућности још тешње сарађујемо у остварењу циља коме тежимо. Председник Удружења се захвалио на подршци и позвао наше пријатеље да посете Београд и Краљевски Двор.

Rumunija (2)