Prilikom posete našoj prijateljskoj organizaciji ANRM u Rumuniji, na prijemu povodom 150 godina rumunske Kraljevske porodice u zamku Peleš, delegacija Udruženja Kraljevina Srbija je od strane naših domaćina imala privilegiju da bude predstavljena gospodinu Viktoru Korbi, premijeru Rumunije u periodu od 1996-1998, bivšem gradonačelniku Bukurešta, koji je obavljao i mnoge druge društvene dužnosti na najvišem državnom nivou, a danas predstavlja jednu od najvažnijih institucija demokratskog društva – rumunskog ombudsmana, zaštitnika građana.

   

Gospodin Korba važi za velikog monarhistu i njegovom zaslugom, za vreme dok je obavljao funkciju premijera, Kraljevskoj porodici Rumunije su vraćena sva prava koja su bila ukinuta za vreme vladavine totalitarnog komunističkog režima, obezbeđeni uslovi za njen povratak i trajno nastanjenje u zemlji i uključivanje Kraljevske porodice u društveni život.

Zbog svojih zasluga za državu, narod i Kraljevski dom, gospodin Korba je odlikovan od strane Kraljevske porodice Rumunije.

On, takođe, podržava rad naše prijateljske ANRM organizacije, i u dugom razgovoru sa predsednikom Udruženja, g. Mariom Majstorovićem, preneo je da mu je veoma drago zbog posete naše delegacije, na razmenjenim iskustvima i idejama, podržao naš rad i poželeo da u budućnosti još tešnje sarađujemo u ostvarenju cilja kome težimo. Predsednik Udruženja se zahvalio na podršci i pozvao naše prijatelje da posete Beograd i Kraljevski Dvor.

Rumunija (2)