Удружење Краљевина Србија обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог свечаним пријемом на Белом Двору,  26. фебруара 2017.

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и ове године  пресекао славски колач Удружења, на Литургији одржаној ујутру истог дана, у капели Патријаршије Српске православне цркве. Галерију слика са сечења колача погледајте ОВДЕ

Посебну част су нам својим присуством на прјему указали чланови саветодавних тела Круне, господа Драгомир Ацовић, Предраг Марковић, Драгољуб Кавран, Ђурђе Нинковић, Мирослав Гашић и Љубодраг Грујић. Пријему је присуствовала и госпођа Алисон Ендруз, ћерка Њ.К.В. Принцезе Катарине, као и амбасадори и представници дипломатског кора, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

00

Програм је почео изворном верзијом химне Србије „Боже правде“, у извођењу госпође Мирјане Бегенишић и камерног састава „Саборна зора“.

Због раније заказаних обавеза Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина нису могли да присуствују пријему, али се наш покровитељ путем видео везе обратио гостима и поздравио све окупљене.

У свом говору, наш патрон Њ.К.В. Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је наш рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности.

Присутне је у име саветодавних тела Круне поздравио председавајући саветодавних тела Круне и Почасни члан удружења, г. Драгомир Ацовић, а потом се гостима у својству домаћина обратио председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић.

Slava KS

   

Гости су имали прилику да погледају и годишњи филм Удружења Краљевина Србија, који је припремио г. Урош Парезановић, председник Извршног одбора. Филм можете погледати на ЛИНКУ.

У оквиру програма, додељене су захвалнице пријатељима Удружења, који су несебично помогли наш рад, господи Предрагу Марковићу, Александру Братковићу и Срби Јовановићу.

На крају свечаног дела, најпре је господин Зоран Дукић из камерног састава „Саборна зора“ извео стихове песме „Регент“ аутора Винка Ступара, у пратњи Мирка Јорговића а затим је дечији хор „Орлићи“ из Батајнице извео две нумере „Богу хвала за све“ у част крсне славе и „Ово је Србија“ у част наше отаџбине.

Гости су имали прилику да виде и изложбу „Хералдика у Карађорђевом дому“.

Још једном се захваљујемо свима који су нам помогли у реализацији овог величанственог пријема као и свим гостима који су својим присуством увеличали нашу крсну славу!

1

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ