Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović imao je čast da 03. maja 2018. bude gost na večeri koju je NjKV Prestolonaslednik Aleksandar priredio na Belom Dvoru za Arhijereje Srpske pravoslavne crkve koji učestvuju na prolećnjem zasedanju Sabora.

    

Večeri su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej sa mitropolitima i episkopima, prof. dr Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Republike Srbije, kao i članovi savetodavnih tela Krune.

„Veoma mi je drago što smo se okupili na Belom Dvoru na večeri kao i svake godine. Ovo je večera u čast Njegove Svetosti Patrijarha srpskog i Svetog arhijerejskog sabora. Ovo je postao tradicionalni događaj koji treba negovati, jer daje primer jedinstva i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Protekla godina bila je posebno važna u ovom smislu, jer je naš Patrijarh činodejstvovao venčanju mog sina Filipa i Princeze Danice, a zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, hrama Svetog Save, zvonila su u znak rođenja Princa Stefana. Neka Bog blagoslovi sve naše ljude i našu zemlju“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej zahvalio je na gostoprimstvu NjKV Prestolonasledniku Aleksandru, poželeo sreću Kraljevskoj porodici, kao i mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje.

   

Galerija slika – LINK