Председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић имао је част да 03. маја 2018. буде гост на вечери коју је ЊКВ Престолонаследник Александар приредио на Белом Двору за Архијереје Српске православне цркве који учествују на пролећњем заседању Сабора.

    

Вечери су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј са митрополитима и епископима, проф. др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, као и чланови саветодавних тела Круне.

„Веома ми је драго што смо се окупили на Белом Двору на вечери као и сваке године. Ово је вечера у част Његове Светости Патријарха српског и Светог архијерејског сабора. Ово је постао традиционални догађај који треба неговати, јер даје пример јединства и сарадње за опште добро. Црква и Круна су две институције у нашој земљи које доносе стабилност. Протекла година била је посебно важна у овом смислу, јер је наш Патријарх чинодејствовао венчању мог сина Филипа и Принцезе Данице, а звона највећег православног храма на Балкану, храма Светог Саве, звонила су у знак рођења Принца Стефана. Нека Бог благослови све наше људе и нашу земљу“, рекао је Престолонаследник Александар.

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј захвалио је на гостопримству ЊКВ Престолонаследнику Александру, пожелео срећу Краљевској породици, као и мир, правду и спасење свим људима добре воље.

   

Галерија слика – ЛИНК