Удружење Краљевина Србија обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог и започело обележавање десетогодишњице рада и постојања свечаним пријемом на Белом Двору у Београду,  29. фебруара 2020.

   

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и ове године  дао свој благослов да се славски колач Удружења пресече на Литургији одржаној на сам дан Светог Симеона, 26. фебруара, у капели Патријаршије Српске православне цркве.

    

Посебну част су нам својим присуством на пријему указали: изасланик Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, , Његово Преосвештенство викарни Епископ ремезијански Г. Стефан, Његово Преосвештенство викарни Епископ мохачки Г. Исахије, изасланик Реис ил Улеме, ефенди Мухамед Алија, чланови саветодавних тела Круне, господа Зоран Живановић и Предраг Марковић, амбасадори и изасланици више амбасада, Његова Екселенција г. Владимир Божовић, амбасадор Србије у Црној Гори, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног, спортског и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

     

Програм је почео изворном верзијом химне Србије „Боже правде“, у извођењу вокалних солисткиња, сестара Катарине и Христине Трифуновић.

      Slava KS 2020 (2)

      

Како Њихова Краљевска Височанства због обавеза на плану свог преданог хуманитарног рада нису у земљи, покровитељ удружења, ЊКВ Престолонаследник Александар се обратио члановима Удружења и гостима путем видео линка. У свом обраћању, Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је наш рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности.

         

Након обраћања Престолонаследника Александра, пригодан говор је одржао и Епископ Исахије, а прочитано је и поздравно писмо Високопреподобног Игумана манастира Хиландар Господина Методија. Након тога, гостима се обратио и председник Удружења, г. Саша Шушић.

   

Још једном се захваљујемо свима који су нам помогли у реализацији овог величанственог пријема као и свима који су својим присуством увеличали нашу крсну славу!

Галерија слика – ЛИНК