Udruženje Kraljevina Srbija obeležilo je svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog i započelo obeležavanje desetogodišnjice rada i postojanja svečanim prijemom na Belom Dvoru u Beogradu,  29. februara 2020.

   

Udruženje Kraljevina Srbija imalo je čast da je Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej i ove godine  dao svoj blagoslov da se slavski kolač Udruženja preseče na Liturgiji održanoj na sam dan Svetog Simeona, 26. februara, u kapeli Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

    

Posebnu čast su nam svojim prisustvom na prijemu ukazali: izaslanik Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, , Njegovo Preosveštenstvo vikarni Episkop remezijanski G. Stefan, Njegovo Preosveštenstvo vikarni Episkop mohački G. Isahije, izaslanik Reis il Uleme, efendi Muhamed Alija, članovi savetodavnih tela Krune, gospoda Zoran Živanović i Predrag Marković, ambasadori i izaslanici više ambasada, Njegova Ekselencija g. Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori, gradonačelnici i predsednici opština, privrednici, predstavnici medijskih kuća, kulturnog, sportskog i javnog života Srbije i brojni drugi uvaženi gosti.

     

Program je počeo izvornom verzijom himne Srbije „Bože pravde“, u izvođenju vokalnih solistkinja, sestara Katarine i Hristine Trifunović.

      Slava KS 2020 (2)

      

Kako Njihova Kraljevska Visočanstva zbog obaveza na planu svog predanog humanitarnog rada nisu u zemlji, pokrovitelj udruženja, NjKV Prestolonaslednik Aleksandar se obratio članovima Udruženja i gostima putem video linka. U svom obraćanju, Prestolonaslednik Aleksandar je još jednom istakao svoju podršku članovima Udruženja u svim aktivnostima koje obavljaju i istakao da je naš rad na promociji vrednosti ustavne parlamentarne monarhije od velike važnosti.

         

Nakon obraćanja Prestolonaslednika Aleksandra, prigodan govor je održao i Episkop Isahije, a pročitano je i pozdravno pismo Visokoprepodobnog Igumana manastira Hilandar Gospodina Metodija. Nakon toga, gostima se obratio i predsednik Udruženja, g. Saša Šušić.

   

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog veličanstvenog prijema kao i svima koji su svojim prisustvom uveličali našu krsnu slavu!

Galerija slika – LINK