Чланови Удружења Крaљевина Србија из свих крајева наше земље посетили су 13. и 14. јуна 2015. Косово и Метохију где су обишли неке од највећих светиња нашег народа и припремили помоћ за Србе који живе на КиМ-у.

    

kosovo (7)

   

Како због одређених процедуралних проблема припадницикосовског КПС-а нису дозволили да унесемо око 2,5 тоне припремљене помоћи на територију Косова и Метохије, исту смо након консултације са Оцем Петром из Високих Дечана испоручили манастиру Кончул, посвећеном Светом Николи поред Рашке. Наредних дана ће помоћ одатле бити испоручена нашем народу на Косову.

Првог дана овог ходочашћа, чланови Удружења су обишли Високе Дечане, Пећку Патријаршију и манастир Зочиште.

Овај дан је завршен у Великој Хочи, где су наши љубазни домаћини припремили вечеру и где су наши чланови у кућама тих људи и преноћили. Користимо и ову прилику да се захвалимо нашим домаћинима на изузетном гостопримству!

 kosovo (11)

У недељу сумо присуствовали јутарњој литургији у манастиру Светих Архангела, након чега су чланови Удружења имали прилику да се друже и разговарају са Оцем Михајлом, игуманом манастира.

У Призрену смо прво посетили Богородицу Љевишку, а потом смо прошетали до Саборног Храма у центру места.

Обилазак наших светиња је завршен у Грачаници, a након обиласка манастира чланови Удружења су се на Газиместану поклонили сенима Светог Кнеза Лазара и његових јунака.

 kosovo (26)

Овај пут је реализован у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије, којој се и овом приликом захваљујемо.

Посебну захвалност Удружење Краљевина Србија дугује и нашем великом пријатељу, господину Златковићу из Велике Плане, који је припремио велики контигент помоћи за угрожено становништво на Косову.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/SngvEJ