20.10.2018. Београд- Чланови Удружења Краљевина Србија одазвали су се позииву др Срђана Цветковића и дали допринос у радовима на уређењу локалитета Краљеве чесме у Лисичијем потоку, која је посвећена Витешком Краљу Александру Карађорђевићу.

    

Ово предратно излетиште које је након „ослобођења“ Београда 1944. године постало највеће београдско стратиште политичких неистомишљеника новог режима небригом градских власти у претходних седамдесет година потпуно је девастирано, а Краљева чесма затрпана и оштећена.

У склопу обележавања јубилеја стогодишњице од завршетка Великог рата, као и дугогодишњег рада на откривању и обележавању локалитета на којима су вршене езекуције политичких неистомишљекика након Другог светског рата, др Срђан Цветковић је покренуо је ову акцију уређења и обнове Краљеве чесме уз подршку и сарадњу са Удружењем Краљевина Србија, Српским покретом обнове, Покретом обнове Краљевине Србије, Српском православном црквом и другим организацијама и појединцима.

У склопу данашње акције вршени су радови на откопавању чесме, кошењу траве и крчењу корова, сечи стабала која угрожавају већ доста оронулу Краљеву чесму. Уколико прилике буду дозвољавале радови ће се наставити до 03.11.2018. године када ће бити одржан парастос свим невино стрељаним грађанима Београдана након такозваног ослобођења 1944.

Чланове Удружења Краљевина Србија који су се одазвали да помогну данашњу акцију предводили су г. Предраг Меденица потпредседник ИО за Војводину и генерални секретар ИО г. Милош Павковић.

   

Галерија слика – ЛИНК