Градски одбор Сремска Митровица Удружења Краљвина Србија покренуо је и успешно реализовао велику хуманитарну акцију за помоћ малом Александру Панићу и његовој мајци, који су живели у неизмерно тешким условима.

    

Посебно је значајно и веома лепо што је иницијатива потекла од Александрових школских другова, Лазара Лава Комненића и Душана Панзиловића који су подстакли одрасле да крену у ову хуманитарну акцију.

Уз свесрдну помоћ суграђана, Месне заједнице „Блок Б“, чланови нашег одбора успели су да потпуно реновирају кућу у којој живи породица Панић и да је опреме намештајем. Укупна вредност извршених радова и купљених ствари је преко 6000 евра!

Урађени су комплетни грађевински радови на кући, постављена је изолација, нови ламинат, ПВЦ столарија, кречење, урађено је купатило са новим санитаријама, водоводне цеви, тако да Александар и његова мајка Миланка сада могу да живе у нормалним условима, достојним човека.

Такође, прикупљена је и помоћ у основним животним намирницама и школском материјалу.

Поносни смо што се у ову акцију укључио и наш познати комичар из Сремске Митровице, г. Срђан Динчић, који је у позоришту „Добрица Милутиновић“ 28. новембра одржао хуманитарно вече комедије за помоћ малом Аци, коме и овим путем упућујемо захвалност! Ђиђо, хвала!

Чланови нашег одбора који су дали највећи допринос овој акцији су господа: Драган Божић, председник ГО Сремска Митровица, Мирослав Смрзлић, Никола Јари, Милан Ковачевић и Недељко Курибак и госпођа Цица Грчић.

Људи доброг срца су омогућили Александру да свој 9. рођендан прослави у новој кући, који му је поклоном увеличао и Фудбалски клуб „Партизан“ из Београда – потписаним дресом и лоптом.

   

Галерија слика – ЛИНК