Gradski odbor Sremska Mitrovica Udruženja Kraljvina Srbija pokrenuo je i uspešno realizovao veliku humanitarnu akciju za pomoć malom Aleksandru Paniću i njegovoj majci, koji su živeli u neizmerno teškim uslovima.

    

Posebno je značajno i veoma lepo što je inicijativa potekla od Aleksandrovih školskih drugova, Lazara Lava Komnenića i Dušana Panzilovića koji su podstakli odrasle da krenu u ovu humanitarnu akciju.

Uz svesrdnu pomoć sugrađana, Mesne zajednice „Blok B“, članovi našeg odbora uspeli su da potpuno renoviraju kuću u kojoj živi porodica Panić i da je opreme nameštajem. Ukupna vrednost izvršenih radova i kupljenih stvari je preko 6000 evra!

Urađeni su kompletni građevinski radovi na kući, postavljena je izolacija, novi laminat, PVC stolarija, krečenje, urađeno je kupatilo sa novim sanitarijama, vodovodne cevi, tako da Aleksandar i njegova majka Milanka sada mogu da žive u normalnim uslovima, dostojnim čoveka.

Takođe, prikupljena je i pomoć u osnovnim životnim namirnicama i školskom materijalu.

Ponosni smo što se u ovu akciju uključio i naš poznati komičar iz Sremske Mitrovice, g. Srđan Dinčić, koji je u pozorištu „Dobrica Milutinović“ 28. novembra održao humanitarno veče komedije za pomoć malom Aci, kome i ovim putem upućujemo zahvalnost! Điđo, hvala!

Članovi našeg odbora koji su dali najveći doprinos ovoj akciji su gospoda: Dragan Božić, predsednik GO Sremska Mitrovica, Miroslav Smrzlić, Nikola Jari, Milan Kovačević i Nedeljko Kuribak i gospođa Cica Grčić.

Ljudi dobrog srca su omogućili Aleksandru da svoj 9. rođendan proslavi u novoj kući, koji mu je poklonom uveličao i Fudbalski klub „Partizan“ iz Beograda – potpisanim dresom i loptom.

   

Galerija slika – LINK