У недељу, 28. јуна 2015. године, Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија прославио је празник Светог великомученика косовског и кнеза крушевачког Лазара – Видовдан.

   

Vidovdan Krusevac (1)

Служена је Света Литургија на платоу испред древне цркве Лазарице у Крушевцу. Свету Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид заједно са цењеним гостом из Белорусије Архиепископом пинским и луњетинским Господином Стефаном.

Након тога, свечана Видовданска Литија на челу са кивотом, иконом и барјацима Цара Лазара, које су носили представници Војске Србије и крушевачког гарнизона, и заставама Удружења Краљевина Србија, уз песму хора „Свети Кнез Лазар“, наставила је до споменика Косовским јунацима, а затим до касарне „Цар Лазар“ где је Епископ крушевачки Давид освештао Крст за нову истоимену цркву. Свечана Литија је завршила свој пут одакле је и пошла – у цркви Лазарици, где је припремљена Трпеза љубави за уважене госте.

Vidovdan Krusevac (2)

У 12 часова, предстваници Градског одбора Крушевац, предвођени председником ГО др Иваном Петровићем и координатором за Расински округ, арх. Јовицом Вујичићем, положили су венац на споменик Косовским јунацима и одали почаст свим страдалима од Косовског боја до данас.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/hXW50B