28. јуна 2017. године, поводом славе Града Крушевца, Видовдана, Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија имао је низ активности у којима је учествовао.

   

Чланови Удружења Краљевина Србија, добивши благослов од Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког г. Давида, учествовали су у традиционалној Видовданској литији, која је кренула у 10 часова из цркве Лазарице предвођена протојерејем-ставрофором Драгијем Вешковцем. Заставе Удружења Краљевина Србија, овом приликом носили су чланови КУД „Герасим Вујић“ из Коњуха у народној ношњи што је пријатно изненадило присутно грађанство. У литији се из цркве Лазарице, дворске цркве кнеза Лазара, носи део моштију овог српског светитеља до Споменика косовским јунацима у центру Крушевца.

Након завршетка литије, чланови Удружења су сачекали у центру града церемонију полагања венаца јунацима Косовске битке, која је отпочела у 12 часова полагањем венца од стране председника Републике Србије, господина Александра Вучића. Чланови Удружења Краљевина Србија положили су венац заједно са представницима других удружења, као и градова-побратима Града Крушевца: града Крфа у Грчкој, Старе Загоре у Бугарској, Жалеца у Словенији, Липецка у Русији и др. Сенима палих косовских јунака, у име Градског одбора Крушевац, пошту су одали г. Милан Милошевић, потпредседник Градског одбора и г. Дејан Богдановић, члан Градског одбора.

Такође, у оквиру емисије о Видовдану која је емитована на Регионалној Радио Телевизији Крушевац, о значају Видовдана за Крушевац и српски народ, говорио је г. Милош Стојадиновић, координатор Извршног одбораУдружења Краљевина Србија за Расински округ.

На овај начин, Удружење Краљевина Србија је одало почаст својим славним прецима у оквиру најславнијег датума у српској историји и најзначајнијег датума у историји Крушевца, афирмишући на тај начин вредности које наше Удружење дели и пропагира.

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ