Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија вас позива на још једно путовање, 23. јуна 2019. године, где ће се обићи Голубац, манастир Тумане, Виминацијум и Смедерево.. Детаљније у наставку текста:

   

Поштовани пријатељи, након што смо се мало одморили од васкршњег путовања у Цариград, спремили смо вам једнодневни излет у Подунавље. Повод за овај излет нашли смо у 560. годишњици пада Смедерева, односно слома српске средњевековне државе. Наш план је да у недељу, 23. јуна 2019. године, посетимо сада вероватно нашу најлепшу тврђаву, Голубац, затим одемо до велике светиње овога краја, манастира Туман, који је по предању подигао Милош Обилић, да наставимо до Виминацијума, где су боравили чак и римски цареви, и да ово лепо једнодневно путовање заокружимо посетом Смедереву и Смедеревској тврђави, чијом је предајом 20. јуна 1459. средњевековна Србија престала да постоји.

Цена излета износи 1600 динара, а обухвата услуге превоза и стручног водича, док се улазнице у Голубачку и Смедеревску тврђаву, као и Виминацијум плаћају одвојено. Улазница за Голубац износи 500 динара, колико кошта и улазак у Виминацијум, док је цена улазнице за Смедеревску тврђаву 150 динара. Ове дестинације се обилазе у пратњи локалних кустоса и водича.

Пријаве се могу вршити на следеће бројеве: 062 8047794 (Ненад) и 060 0162933 (Дејан).