Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина организовали су традиционалне божићне пријеме за више од 1.000 деце у Белом Двору. Чланови Удружења Краљевина Србија су као и увек помогли канцеларији Краљевског Двора у реализацији пријема.

  

Донацију сокића за децу, од наших пријатеља из компаније Rauch Србија, обезбедио је ђакон Саво Ждеро, члан Савета Удружења.

Деца без родитељског старања, ромска деца, деца избеглице, интерно расељена деца и деца са инвалидитетом, узраста од три до четрнаест година, из домова и удружења широм Србије, имали су прилику да се радују Божићу заједно са Њиховим Краљевским Височанствима у Белом Двору.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Њ.Е. Зоран Ђорђевић присуствовао је пријему, захваливши се Њиховим Краљевским Височанствима што по 17. годину заредом организују божићно даривање: „Овај догађај је врло важан, јер показује нашу посвећеност деци. Видели сте колико то њима значи и колико са радошћу ишчекују поклоне. Осмех на њиховом лицу говори да је то нешто непроцењиво. Породица Карађорђевић чини најлепшу ствар онима која је то најпотребније, а то су наша деца“.

Током дана одржана су три пријема на којима су деца уживала у дивним поклонима и Деда Мразу, аниматорима из ансамбла „Чигра“, као и музичком програму Дечијег хора Епархије шабачке „Св. Јован Златоусти“.

Пријему је присуствовао и Викарни Епископ ремезијански Његово Преосвештенство г-дин Стефан, који се обратио деци, објаснивши им смисао Божића и његов значај.

„Краљевски и Бели Двор нису само наш дом, они су дом за све вас и ми смо сви заједно једна велика породица“ – истакла је Принцеза Катарина, која ће на Бадње вече, 6. јануара и на Божић, 7. јануара традиционално посетити дечје болнице и домове у Београду и уручити божићне поклоне, играчке, као и божићни ручак за сву децу која бораве у њима.

Након пријема у Белом Двору, деца су отишла у мало позориште „Душко Радовић“, где су уживала у позоришној представи „Новогодишњи рокенрол“ коју су посебно за њих организовали руководство и глумци овог дечијег позоришта.

Г-ђа Дона Секулић, заменик председника Лајфлајн Чикаго хуманитарне организације, као и бројни пријатељи помогли су Њиховим Краљевским Височанствима да деци уруче поклоне.

Ови пријеми не би били одржани без несебичне и велике помоћи хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, као и бројних донатора међу којима су Кока-Кола Хеленик, компаније Нестле, Евро Боок, ПепсиКо Западни Балкан, Веропоулос – Супер Веро, Раух Србија д.о.о., Нузи доо, као и г-дин Василије Бошковић, почасни конзул Намибије у Београду и његова супруга, Амбасаде Индонезије, Амбасаде Марока, Амбасаде Финске, затим г-ђа Даниела Челиковић, г-дин Александар Васиљевић, Међународна школа Прима, Руска школа, Интернационална школа Београд, Немачка школа, Еколе Франсе де Београд, Балон центар, Кика чарапе, Ваи Ваи нудле ЦГ Фудс Европа компаније и Позориште за децу „Душко Радовић“.

Њихова Краљевска Височанства захваљују свим донаторима који су помогли овогодишње пријеме за децу и учинили овај празник лепшим.

 

Галерија слика – ЛИНК