Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina organizovali su tradicionalne božićne prijeme za više od 1.000 dece u Belom Dvoru. Članovi Udruženja Kraljevina Srbija su kao i uvek pomogli kancelariji Kraljevskog Dvora u realizaciji prijema.

  

Donaciju sokića za decu, od naših prijatelja iz kompanije Rauch Srbija, obezbedio je đakon Savo Ždero, član Saveta Udruženja.

Deca bez roditeljskog staranja, romska deca, deca izbeglice, interno raseljena deca i deca sa invaliditetom, uzrasta od tri do četrnaest godina, iz domova i udruženja širom Srbije, imali su priliku da se raduju Božiću zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima u Belom Dvoru.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nj.E. Zoran Đorđević prisustvovao je prijemu, zahvalivši se Njihovim Kraljevskim Visočanstvima što po 17. godinu zaredom organizuju božićno darivanje: „Ovaj događaj je vrlo važan, jer pokazuje našu posvećenost deci. Videli ste koliko to njima znači i koliko sa radošću iščekuju poklone. Osmeh na njihovom licu govori da je to nešto neprocenjivo. Porodica Karađorđević čini najlepšu stvar onima koja je to najpotrebnije, a to su naša deca“.

Tokom dana održana su tri prijema na kojima su deca uživala u divnim poklonima i Deda Mrazu, animatorima iz ansambla „Čigra“, kao i muzičkom programu Dečijeg hora Eparhije šabačke „Sv. Jovan Zlatousti“.

Prijemu je prisustvovao i Vikarni Episkop remezijanski Njegovo Preosveštenstvo g-din Stefan, koji se obratio deci, objasnivši im smisao Božića i njegov značaj.

„Kraljevski i Beli Dvor nisu samo naš dom, oni su dom za sve vas i mi smo svi zajedno jedna velika porodica“ – istakla je Princeza Katarina, koja će na Badnje veče, 6. januara i na Božić, 7. januara tradicionalno posetiti dečje bolnice i domove u Beogradu i uručiti božićne poklone, igračke, kao i božićni ručak za svu decu koja borave u njima.

Nakon prijema u Belom Dvoru, deca su otišla u malo pozorište „Duško Radović“, gde su uživala u pozorišnoj predstavi „Novogodišnji rokenrol“ koju su posebno za njih organizovali rukovodstvo i glumci ovog dečijeg pozorišta.

G-đa Dona Sekulić, zamenik predsednika Lajflajn Čikago humanitarne organizacije, kao i brojni prijatelji pomogli su Njihovim Kraljevskim Visočanstvima da deci uruče poklone.

Ovi prijemi ne bi bili održani bez nesebične i velike pomoći humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, kao i brojnih donatora među kojima su Koka-Kola Helenik, kompanije Nestle, Evro Book, PepsiKo Zapadni Balkan, Veropoulos – Super Vero, Rauh Srbija d.o.o., Nuzi doo, kao i g-din Vasilije Bošković, počasni konzul Namibije u Beogradu i njegova supruga, Ambasade Indonezije, Ambasade Maroka, Ambasade Finske, zatim g-đa Daniela Čeliković, g-din Aleksandar Vasiljević, Međunarodna škola Prima, Ruska škola, Internacionalna škola Beograd, Nemačka škola, Ekole Franse de Beograd, Balon centar, Kika čarape, Vai Vai nudle CG Fuds Evropa kompanije i Pozorište za decu „Duško Radović“.

Njihova Kraljevska Visočanstva zahvaljuju svim donatorima koji su pomogli ovogodišnje prijeme za decu i učinili ovaj praznik lepšim.

 

Galerija slika – LINK