U organizaciji Gradskog odbora Kraljevo Udruženja Kraljevina Srbija 20. aprila 2017. održan je četvrti humanitarni „Vaskršnji dečiji sabor“, za šta je i ove godine dobijen blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa žičkog g. Justina.

   

Sredstva koja su prikupljana prodajom ukrašenih vaskršnjih jaja i ukrasa, a koja su pripremala deca školskog i predškolskog uzrasta iz kraljevačkih osnovnih škola i vrtića, su namenjena za ugroženu decu Kraljeva. Dok su deca farbala vaskršnja jaja, kraljevački pisci i pesnici za decu su im recitovali stihove.

Deca koja su učestvovala u manifestaciji su dobila i prigodne poklon paketiće koje je uručio g. Mario Majstorović, predsednik Udruženja, a koje je obezbedila Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine

Pored humanitarnog dela, gosti su uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu, koji je počeo himnom „Bože pravde“ u izvođenju gradskog hora „Crvčanin“ i kompozicijom Milivoja Crvčanina „Blagodarni sušče“.

G. Mario Majstorović je pročitao pozdravno pismo našeg pokrovitelja, Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, a potom su usledili nastupi etno sastava Muzičke škole, dece iz OŠ „Čibukovački partizani“ i mališana iz KUD-a „Magnohrom“.

Suorganizatori i učesnici manifestacije su: Turistička organizacija grada Kraljeva, Crveni krst Kraljevo, OŠ „Čibukovački partizani“, Narodna biblioteka ,,Stefan Prvovenčani“, „Jaje prom“ Kraljevo, Kolo srpskih sestara, „Svebor“, Umetnička škola, Muzička škola ,,Stevan Mokranjac“, Predškolska ustanova ,,Olga Jovičić Rita“, Kraljevski klub američkog fudbala “Kraljevske krune” Kraljevo, Šumarska škola, bioskop „KVart“ i drugi.

   

Pismo Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra:

Članovima Gradskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija Kraljevo,

Dragi prijatelji,

sa velikim zadovoljstvom pozdravljam vas na Vaskršnjem dečjem saboru koji po četvrti put organizujete. Zahvaljujem se Episkopu žičkom gospodinu Justinu na blagoslovu i podršci ovom divnom skupu.

Veoma sam srećan i ponosan što Udruženje Kraljevina Srbija, koje radi pod mojim pokroviteljstvom, organizuje događaj čiji je cilj da našoj deci pokaže radost davanja i deljenja. Izuzetno je važno da mladi ljudi razviju naklonost ka dobročinstvu.

Verujemo u bolju budućnost.

Iskreno vaš, Aleksandar

 

Celu galeriju slika pogledajte OVDE