Четврту годину за редом, 13. маја 2018, Женски центар Милица је организовао вожњу подршке женама оболелим од рака јајника под називом „Дај педалу раку“ и обележио међународни дан физичке активности.

    

Изражавајући подршку, председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић је узео учешће у овој манифестацији. Вожња је почела на централном тргу у Врњачкој Бањи, вожено је до манастира Свете Петке у селу Стубал и назад.

Удружење је ову годину посветило женама и борби против рака дојке, подизању свести о неопходности превентивних прегледа у циљу смањења смртности од карцинома и подршку центрима који спроводе психолошке креативне радионице за охрабривање оболелих кроз групе самопомоћи, пружање психолошке подршке оболелим женама и њиховим породицама приликом превазилажења проблема са којима се суочавају током лечења и едукацији становништва  о важности превенције и ране дијагностике у борби против карцинома.

У том циљу Удружење широм земље подржава рад локалних удружења и организација које делују у овом циљу и ставља се на располагање у њиховим акцијама како би се знатно увећао број оних који раде на едукацији и превенцији, а такође ће организовати низ трибина посвећених овој теми.

Удружење је у истом циљу променило свој лого додавши му врпцу као симбол борбе против рака дојке и тиме додатно повећавамо видљивост овог проблема и утичемо на своје чланство да се бави овом темом у својој околини. 

Драге даме, нисте саме!!!

   

Галерија слика – ЛИНК

Видео са манифестације – ЛИНК 

   

Daj pedalu raku (6)