Četvrtu godinu za redom, 13. maja 2018, Ženski centar Milica je organizovao vožnju podrške ženama obolelim od raka jajnika pod nazivom „Daj pedalu raku“ i obeležio međunarodni dan fizičke aktivnosti.

    

Izražavajući podršku, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović je uzeo učešće u ovoj manifestaciji. Vožnja je počela na centralnom trgu u Vrnjačkoj Banji, voženo je do manastira Svete Petke u selu Stubal i nazad.

Udruženje je ovu godinu posvetilo ženama i borbi protiv raka dojke, podizanju svesti o neophodnosti preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od karcinoma i podršku centrima koji sprovode psihološke kreativne radionice za ohrabrivanje obolelih kroz grupe samopomoći, pružanje psihološke podrške obolelim ženama i njihovim porodicama prilikom prevazilaženja problema sa kojima se suočavaju tokom lečenja i edukaciji stanovništva  o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma.

U tom cilju Udruženje širom zemlje podržava rad lokalnih udruženja i organizacija koje deluju u ovom cilju i stavlja se na raspolaganje u njihovim akcijama kako bi se znatno uvećao broj onih koji rade na edukaciji i prevenciji, a takođe će organizovati niz tribina posvećenih ovoj temi.

Udruženje je u istom cilju promenilo svoj logo dodavši mu vrpcu kao simbol borbe protiv raka dojke i time dodatno povećavamo vidljivost ovog problema i utičemo na svoje članstvo da se bavi ovom temom u svojoj okolini. 

Drage dame, niste same!!!

   

Galerija slika – LINK

Video sa manifestacije – LINK 

   

Daj pedalu raku (6)