У организацији потпредседника Извршног одбора Удружења Краљевина Србија за Војводину, г. Предрага Меденице, и Градског одбора Сремска Митровица, 11. септембра 2016. организована је посета Краљевског комплекса за децу из општине Ранилуг (КиМ), а с децом је био и председник општине Ранилуг, г. Градимир Микић са супругом.

   

Посета је резултат одличне сарадње нашег Удружења и поменуте Општине у протеклом периоду.

   

У наставку вам преносимо текст г. Предрага Меденице:

   

ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ !

За Видовдан смо обећали господину Градимиру Микићу, градоначелнику Ранилуга (КиМ), да ћемо му врло брзо организовати сусрет и упознавање са Њиховим Краљевским Величанствима и данас смо то обећење испунили !

Није нашем Краљевском пару представљало препреку ни то што су само десетак сати раније стигли са дугог пута, са далеког континента, да раширених руку и широког срца дочекају драге госте са Светог Космета !

А када је Анђела Димић чланица КУД-а Царица Милица из Великог Ропотова запевала “СА КОСОВА ЗОРА СВИЋЕ“ свима су нам редом кренуле сузе укључујући и саме домаћине.. Незабораван тренутак…

У посети је био и мој добри пријатељ Драган Божић, Србенда из Сремске Митровице, председник тамошњег одбора Краљевине Србије !

Посебну захвалност дугујем господину Андрији Шошићу, првом оперативцу Краљевског Двора !

 

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ