Представници Градског одбора Крушевац Удружења Краљевина Србија донирали су 3. јуна 2016. Народној библиотеци Крушевац око 600 књига и 400 књига библиотеци Историјског архива Крушевац.

   

Донација је део акције Српске академије наука и уметности “Милион књига за Србију“, а која се реализује преко Музеја књига и путовања и Удружења „Адлигат“ из Београда. Реч је о разноврсним монографским и серијским публикацијама. Монографске публикације су из историје, других друштвених наука, српског језика и теорије књижевности. Наслови серијских публикација су следећи: Глас САНУ за друштвене науке, Јужнословенски филолог,Ономатолошки прилози, Наш језик, Српски дијалектолошки зборник.

Поменуте публикације биће од велике користи читаоцима, посебно онима који се баве истраживањима из заступљених области.

Овом приликом посебно се захваљујемо господи Бранку и Виктору Лазићу, Стојану Предовићу, као и г-дину Дарку Вукићевићу, председнику Месног одбора Лазаревац Удружења Краљевина Србија за помоћ у реализацији ове акције.

По речима координатора Извршног одбора Удружења Краљевина Србија за Расински округ, г. Милоша Стојадиновића, ово је само једна акција у низу, а у наредном периоду договорено је да се књиге донирају за четири основне школе на територији Расинског округа.