Gradski odbor Kruševac je 26. januara, uručio donaciju od oko 500 knjiga, biblioteci Osnovne škole „Brana Pavlović“ u Konjuhu. Među uručenim knjigama nalaze se uglavnom izdanja Srpske akademije nauka i umetnosti, kao i naslovi namenjeni dečijem uzrastu.

Na Savindan, 27. januara, uručeni su i pokloni đacima nižih razreda u područnim odeljenjima u Lazarevcu i Ribaru, povodom školske slave. Poklone su uručili gospodin Darko Vukićević, predsednik GO Kruševac i gospodin Vladimir Andrejić, predsednik Mesnog odbora Lazarevac.

Poklone đacima područnog odeljenja OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ u Ribaru, uručio je gospodin Milan Milošević, potpredsednik Gradskog odbora Kruševac.

Podsećamo da je ustanovama na teritoriji Rasinskog okruga, uručeno preko 5.000 knjiga, zahvaljujući Muzeju knjiga i putovanja, kao i Fondaciji Princeze Katarine.

Ovom prilikom, Vukićević je, pored nastavka akcije podele knjiga, između ostalog, najavio i akciju uručivanja humanitarne pomoći manastirima na Kosovu i Metohiji, kao i organizovanje prve akcije dobrovoljnog davanja krvi. Na uručenoj donaciji zahvalila se direktorka Osnove škole „Brana Pavlović“ u Konjuhu Verica Sokolović.

Prilog Radio televizije Kruševac možete pogledati OVDE.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE.