На данашњи дан пре две године, 26. маја 2013. исправљена је историјска неправда према нашој Краљевској династији. Од тог дана Њ.В. Крaљ Петaр Други,  Њ.В. Краљица Марија, Њ.В. Краљица Александра и Њ.К.В. Краљевић Андреј најзад мирно почивају у својој Отаџбини, уз чланове своје породице!

   

 drzavna sahrana godisnjica

Част да носе ковчеге са посмртним остацима чланова Краљевске породице приликом преноса из Дворске капеле у Саборну цркву и из Саборне цркве на Опленац24. и 25. маја као и на самој Државној сахрани, 26. маја 2013. имали су чланови Удружења Краљевина Србија:

Марио Мајсторовић, Андрија Шошић, Саша Шушић, Предраг Меденица, Милош Маринковић, Урош Парезановић, Милош Павковић, Радомир Ивановић, Владан Пејковић, Владимир Ковачевић, Филип Радовић, Саво Стевановић, Милош Стојадиновић, Страхиња Давидовић, Дејан Стојадиновић, Александар Максимовић, Желимир Урић, Бранко Караћ

Крстове су носили: Александар Вујашевић и Јевђа Јевђевић.

Филм „Испуњен завет“ који говори о овом значајном догађају, а који је припремио г-дин Урош Парезановић, генерални секретар Извршног одбора Удружења, погледајте на нашем Јутјуб каналу: https://youtu.be/n8rn2Rz_QhM

Izlozba 2

Изложба „Испуњен завет“ – у канцеларији Удружења Краљевина Србија у Влајковићевој 4, стан 11. За посетиоце ће изложба бити отворена до 7. јуна , уторком, четвртком и суботом од 18 до 20 часова.

На изложби ће по први пут бити изложени предмети који су у вези са самим чином повратка и сахраном посмртних остатака блаженопочивших чланова Краљевске породице, као нпр. заставе које су биле преко ковчега, икона – поклон братства са Хиландара Њ.К.В. Престолонаследнику Александру, књиге утисака са сахране итд, као и бројне фотографије које ће први пут бити изложене у јавност .