Na današnji dan pre dve godine, 26. maja 2013. ispravljena je istorijska nepravda prema našoj Kraljevskoj dinastiji. Od tog dana Nj.V. Kralj Petar Drugi,  Nj.V. Kraljica Marija, Nj.V. Kraljica Aleksandra i Nj.K.V. Kraljević Andrej najzad mirno počivaju u svojoj Otadžbini, uz članove svoje porodice!

   

 drzavna sahrana godisnjica

Čast da nose kovčege sa posmrtnim ostacima članova Kraljevske porodice prilikom prenosa iz Dvorske kapele u Sabornu crkvu i iz Saborne crkve na Oplenac24. i 25. maja kao i na samoj Državnoj sahrani, 26. maja 2013. imali su članovi Udruženja Kraljevina Srbija:

Mario Majstorović, Andrija Šošić, Saša Šušić, Predrag Medenica, Miloš Marinković, Uroš Parezanović, Miloš Pavković, Radomir Ivanović, Vladan Pejković, Vladimir Kovačević, Filip Radović, Savo Stevanović, Miloš Stojadinović, Strahinja Davidović, Dejan Stojadinović, Aleksandar Maksimović, Želimir Urić, Branko Karać

Krstove su nosili: Aleksandar Vujašević i Jevđa Jevđević.

Film „Ispunjen zavet“ koji govori o ovom značajnom događaju, a koji je pripremio g-din Uroš Parezanović, generalni sekretar Izvršnog odbora Udruženja, pogledajte na našem Jutjub kanalu: https://youtu.be/n8rn2Rz_QhM

Izlozba 2

Izložba „Ispunjen zavet“ – u kancelariji Udruženja Kraljevina Srbija u Vlajkovićevoj 4, stan 11. Za posetioce će izložba biti otvorena do 7. juna , utorkom, četvrtkom i subotom od 18 do 20 časova.

Na izložbi će po prvi put biti izloženi predmeti koji su u vezi sa samim činom povratka i sahranom posmrtnih ostataka blaženopočivših članova Kraljevske porodice, kao npr. zastave koje su bile preko kovčega, ikona – poklon bratstva sa Hilandara Nj.K.V. Prestolonasledniku Aleksandru, knjige utisaka sa sahrane itd, kao i brojne fotografije koje će prvi put biti izložene u javnost .