У негативној атмосфери, креираној у последње време од стране појединих медија, осећам потребу да из срца кажем неколико речи.

Подизао ме и одгајао Краљ и учио да увек морамo да мислимо и радимо тако да нам народ буде на првом месту. Обавезао сам се да ћу тако и чинити и увек ћу остати частан и достојанствен човек, онакав каквог Србија заслужује.

Са великим жаљењем морам да приметим да поједине новине не користе своју моћ да пишу о потребама Србије и тежњама оних који неуморно раде да би помогли народу. У таквој ситуацији, нећу дозволити да Србија буде жртва лоших медија. Мој отац Краљ Петар II, мој деда Краљ Александар I и мој прадедa Kраљ Петар I би били дубоко погођени када би видели такво понашање неколицине и неистине које они креирају. Зато морам да кажем да ме ове лажи и обмане неће натерати да одступим или да престанем да помажем нашем народу. Увек ћу помагати свом народу без обзира које препреке или изазови стоје преда мном.

Овим путем апелујем на оне који ово чине да престану и захваљујем се онима који су у овим временима изазова подржали и стоје уз мене и моју породицу, на коју сам веома поносан и којој сам захвалан. Мислећи на моје сународнике, тражим од свих да се снажно суоче са недаћама и да наставе да чине добро за нашу земљу, игноришући и заустављајући ове неутемељене и злонамерне покушаје подривања добрих дела и воље и жеље да се помогне Србији.

Увек ћемо стајати усправно, поносно и достојанствено, онако како и заслужујемо.