У суботу 18. јула 2015. одржан је традиционални Архангелски сабор на Кули Тодора од Сталаћа. Сабор је свечано отворио организатор сабора и повереник Удружења Краљевина Србија за oпштину Ћићевац, г-дин Драган Чапкуновић. 

   

Stalac (17)

Програм је отпочео премијером монодраме “Спавај Србијо – последња ноћ ђенерала Драже“ у извођењу глумца Зорана Обрадовића.

Након величанственог пријема монодраме од сране публике, организатор Драган Чапкуновић је доделио овогодишња признања “Вила и Змај од Сталаћа“ заслужним грађанима. Овогодишњи Змајеви су: Војин Ћетковић, Иван Вучковић, Асим Сарван и Љубиша Поповић. Звање Вила су добиле: Анђела и Меланија Миленковић, Слађана Несторовић Ристић и Ивана Несторовић. Премијерно у Град Сталаћу је приказан и ауторски филм “Врата Србије – Мојсињска Света гора“ у режији Марка Дабића и главним глумцем Војином Ћетковићем који игра војводу Пријезду. Филм је сниман управо у Град Сталаћу и околини.

Stalac (15)

Поред многобројних грађана и угледних званица, сабору су у име Удружења присуствовали др Иван Петровић, председник ГО Крушевац и арх Јовица Вујичић, координатор за Расински округ, који се посебно захваљује Драгану Чапкуновићу на позиву и честита му на изванредно организованом догађају!

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/prPRGK