U organizaciji opštine Inđija i Udruženja Kraljevina Srbija u petak 8. novembra 2019. godine svečano je obeležen Dan oslobođenja ovog grada u Velikom ratu.

   

Program svečanosti je počeo na gradskom šetalištu gde je javnosti predstavljena izložba „Male priče Velikog rata“, autora g. Milana Bogojevića, koji je prisutne stručno proveo kroz istu.

Nakon toga se pristupilo polaganju venaca na spomenik Milunki Savić na istoimenom trgu a zatim i na spomenik Kralju Petru Prvom velikom Oslobodiocu u parku Kraljice Marije.

Vence su položili: g. Predrag Marković, kao izaslanik NjKV Prestolonaslednika Aleksandra, g. Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, g. Milan Predojević, predsednik Skupštine opštine Inđija, predstavnici Vojske Srbije, g. Predrag Medenica, predsednik Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija kao i delegacije Udruženja Cerski marš i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912. – 1918.

Potom je usledila Svečana akademija u Kulturnom centru u Inđiji.

U svojoj izjavi za medije g. Predrag Medenica je istakao da: „…je srećan da je opština Inđija prepoznala važnost ovog datuma i da već četiri godine zajedničkim snagama sa Udruženjem Kraljevina Srbija sprema veličanstvene proslave u čast dana kada je slavna srpska kraljevska vojska ušla u grad i oslobodila ga, te time dobrinela ispunjenju sna Srba sa ove strane Dunava i Save o prisajedinjenju.“

Svečanosti je prisustvovao i član Upravnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija g. Miloš Pavković.

   

Galerija slika – LINK