Спектакуларним уручењем захвалница у препуном позоришту у Сремској Митровици, Одбор за подизање споменика Краљу Петру Првом у овом граду се синоћ захвалио групи од првих педесет донатора. Уручењу је претходила монодрама Краљев пут у извођењу маестралног Владимира Балашћака а потом и сјајни наступ хора Друштва српско-грчког пријатељства Ирида. Присутни су могли да виде и готову бисту Краља Ослободиоца, која је сво време била изложена на великој сцени позоришта Добрица Милутиновић.

Присутнима се обратио и председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија г. Предраг Меденица који је пренео поздраве Његовог Краљевског Величанства Престолонаследника Александра, те уручио поклоне ЊКВ-а г.Милошу Нешковићу , главном организатору монодраме Краљев пут која је доживела јубиларно педесето извођење у виду значке са логом Његовог Величанства и г. Стеви Лапчевићу, иницијатору подизања споменика, торбу са логом ЊКВ-а. Меденица је и пренео поруку Његовог Краљевског Величанства да је прихватио позив и да ће са великим задовољством на пролеће свечано открити бисту своме претку а нашем Краљу Петру Првом Великом Ослободиоцу.

Синоћ је од продатих улазница за монодраму Краљев пут, која је играна у ту сврху, прикупљено додатних 25.ооо динара за Фонд за подизање споменика Краљу Петру Првом. Акција ПЕТРОВИХ 800 ЈУНАКА се наставља како би се прикупио новац за постамент и још неке ситније трошкове. До свечаног откривања биста Краља Петра Првог ће бити изложена у Градској кући у Сремској Митровици. Удружење Краљевина Србија позива све своје чланове и пријатеље да се прикључе акцији.

Галерију слика можете погледати овде.