08.01.2020. године је на Новом гробљу у Београду у организацији Београдског Повереништва Удружења Краљевина Србија и г. Мишка Милошевића положен ловоров венац на гроб Армијског ђенерала војске Краљевине Југославије, Сердара, Јанка Вукотића.

   

Венац је положен у спомен на славну Мојковачку битку која се одиграла на Божић 1916. године, када је величанственим подвигом Црногорске Санджачке војске заустављен продор Аустро- Угарске војске и тиме омогућено неометано повлачење Српске војске ка Јадранској обали, што ће 1918. године омугућити велику победу која је извојевана на Солунском фронту.

Чланови удружења Краљевина Србија међу којима је био и г. Саша Станисављевић, потпредседник Извршног одбора, су након полагања венаца упалили свеђе за покој душа великих јунака мојковачке битке, а након чега се присутнима обгратио г. Милош Павковић члан Управног одбора Удружења Краљевина Србија, поручивши да се никада не сме заборавити херојски подвиг Црногорске војске у кључном моменту Првог светског рата када се одлучивала историја Србије.

Исто тако нагласио је да у данашњем тешком времену све несугласице које постоје између Србије и Црне горе треба рашавати на миран начин угледајући се на братску љубав и слогу која је вдала у тешким временима Првог светског рата. Следећи говорник који се обратио је био др. Вукадин Шљукић који је указао на важност Светосавског завета који је био звезда водиља Сердар Јанку Вукотићу и мојковачким јунацима.

Галерија слика- ЛИНК