08.01.2020. godine je na Novom groblju u Beogradu u organizaciji Beogradskog Povereništva Udruženja Kraljevina Srbija i g. Miška Miloševića položen lovorov venac na grob Armijskog đenerala vojske Kraljevine Jugoslavije, Serdara, Janka Vukotića.

   

Venac je položen u spomen na slavnu Mojkovačku bitku koja se odigrala na Božić 1916. godine, kada je veličanstvenim podvigom Crnogorske Sandžačke vojske zaustavljen prodor Austro- Ugarske vojske i time omogućeno neometano povlačenje Srpske vojske ka Jadranskoj obali, što će 1918. godine omugućiti veliku pobedu koja je izvojevana na Solunskom frontu.

Članovi udruženja Kraljevina Srbija među kojima je bio i g. Saša Stanisavljević, potpredsednik Izvršnog odbora, su nakon polaganja venaca upalili sveđe za pokoj duša velikih junaka mojkovačke bitke, a nakon čega se prisutnima obgratio g. Miloš Pavković član Upravnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija, poručivši da se nikada ne sme zaboraviti herojski podvig Crnogorske vojske u ključnom momentu Prvog svetskog rata kada se odlučivala istorija Srbije.

Isto tako naglasio je da u današnjem teškom vremenu sve nesuglasice koje postoje između Srbije i Crne gore treba rašavati na miran način ugledajući se na bratsku ljubav i slogu koja je vdala u teškim vremenima Prvog svetskog rata. Sledeći govornik koji se obratio je bio dr. Vukadin Šljukić koji je ukazao na važnost Svetosavskog zaveta koji je bio zvezda vodilja Serdar Janku Vukotiću i mojkovačkim junacima.

Galerija slika- LINK